Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Start of the QRM Institute Gold® Program (Dutch spoken) – Gent, Belgium

May 10 @ 17:00 - 23:00

De QRM Institute Gold-cursus stelt u in staat een succesvol QRM-transformatieproject te leiden en een significante doorlooptijdverkorting te realiseren. De deelnemers zullen in staat zijn om bedrijfsbrede QRM-projecten uit te voeren, een basistraining aan collega’s te geven, een team-mindset te ontwikkelen en veranderingen op het leiderschapsniveau te stimuleren.

Programma

De cursus is bedoeld voor deelnemers die in hun bedrijf werken aan een QRM-transformatieproject. De training bestaat uit klassikale lessen over een aantal geavanceerde onderwerpen, evenals individuele en groepscoaching over het QRM-transformatieproject. De opleiding omvat de volgende modules:

 • Module 1: Verandermanagement en transformatievaardigheden
  Deze module voorziet de deelnemers van de belangrijkste vaardigheden die nodig zijn om een ​​QRM-transformatieproject te lanceren en te begeleiden. Je leert de gewenste toekomst uit te klaren, de belangrijkste aandachtspunten voor een succesvolle verandering te ontdekken en de noodzakelijke stappen te zetten naar het gewenste resultaat in uw organisatie. Ook zullen de deelnemers verschillende manieren ervaren om met transitieproblemen en weerstand om te gaan.
 • Module 2: Leiderschap
  Leiderschap is een kritische succesfactor voor elke QRM-transformatie. Deze module geeft inzicht in het vereiste leiderschapsgedrag, leert de deelnemers om de leiderschapsproblemen te diagnosticeren en de nodige stappen te zetten naar de juiste leiderschapscultuur.
 • Module 3: Planning en aansturing voor QRM-bedrijven
  Deze module behandelt het beheren van de vraag en de capaciteit op lange termijn via het Sales & Operations Planning-proces, bespreekt de tactische planning voor de middellange termijn en de operationele aansturing op korte termijn op de werkvloer. Verschillende oefeningen en een POLCA-simulatiespel worden gebruikt om de concepten in deze module te illustreren.
 • Module 4: Bedrijfsbrede toepassing van QRM: het financiële perspectief
  Deze module verdiept het begrip van kostberekeningen, leert hoe u QRM-projecten financieel kunt verantwoorden met behulp van praktische oefeningen en bespreekt de rol van financiën in een QRM-organisatie.
 • Module 5: Geavanceerde systeemdynamica
  Deze module breidt de systeemdynamica-concepten uit van een enkel werkcenter naar een systeem van werkcentra en behandelt de voortplanting van variabiliteit in systemen en simulatie van productiesystemen. Tevens leert deze module praktische rekenmethodes aan over de impact van variabiliteitsverminderingen, de optimalisatie van de insteltijd en lotgrootte.
 • Module 6: Toepassing van QRM
  De daadwerkelijke toepassing van de QRM-principes in het eigen bedrijf is de ultieme leerbron voor de deelnemers. De uitdagingen die ze tegenkomen, de geboekte vooruitgang en de geleerde lessen tijdens hun transformatieprojecten zullen dienen als een bron van reflectie en leren voor de hele groep. Deelnemers kunnen tijdens hun projecten directe ondersteuning krijgen van de trainers.
 • Module 7: Individuele en groepscoaching
  Deze module verbetert de coachingvaardigheden van de deelnemers door hen voldoende gelegenheid te geven om elkaar te coachen in hun QRM-transformatieprojecten en feedback te krijgen over de effectiviteit van hun interventies. De coaching vindt plaats tijdens individuele sessies of groepssessies.

Certificering

Deelnemers kunnen het QRM Institute Gold certificaat behalen na het succesvol afleggen van het examen en op voorwaarde dat minimaal 75 procent van de training is gevolgd. Het examen bestaat uit een theorie-examen en de evaluatie van het rapport van de deelnemer over een QRM-transformatieproject.

Voor wie?

De cursus is specifiek gericht op medewerkers en managers die nauw betrokken zijn bij QRM-transformatieprojecten. Deelnemers moeten de QRM Institute Silver-cursus of een gelijkwaardig programma met succes hebben afgerond. Met de deelnemers wordt een online intakegesprek gehouden om de aansluiting tussen de doelen van de deelnemer en de inhoud van het programma te borgen.

Locatie en data

Sirris, MRC Gent, Technologiepark-Zwijnaarde 48, 9052 Zwijnaarde
Tijdens de cursus zullen we ook enkele bedrijven bezoeken.

De training vindt plaats op de volgende dagen: 10 mei 2023, 14 juni  2023, 6 september  2023, 11 oktober  2023, 8 november  2023, 6 december 2023, 24 januari 2024 en 20 maart 2024.
Tijdstip: We starten om 15.00 uur en eindigen om 21.00 uur.

Aan het einde van de eerste sessie wordt een diner aangeboden als gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Tijdens de overige sessies wordt voor eten en drinken gezorgd.

Trainers

De training wordt gegeven in het Nederlands door Pascal Pollet (Sirris), Tom Koomen en Anton Stellemans (Ilfaro).

Registratie

Om de interactie optimaal te houden is het aantal inschrijvingen beperkt tot 12 personen.

Deze opleiding wordt aangeboden aan een gereduceerde prijs van 1.800 euro voor Vlaamse bedrijven dankzij de steun van VLAIO in het kader van het industrieel partnerschapsproject: #industriepartnership.  (is niet cumuleerbaar met subsidies via kmo-portefeuille)

Details

Date:
May 10
Time:
17:00 - 23:00
Website:
https://www.sirris.be/nl/agenda/qrm-institute-gold-course

Organizer

Sirris, Belgium
Phone:
+32 (0)498 91 94 60
Email:
Pascal.Pollet@sirris.be
View Organizer Website

Venue

Sirris Gent
Technologiepark 48
Zwijnaarde, 9052 Belgium
+ Google Map
Phone:
+32 498919460
View Venue Website